24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Falsificator de documente după gratii

Craiova: Falsificator de documente după gratii

http:http://www.youtube.com/watch?v=awyEyZGQLl0

Ionuţ Marian Dumitru, de 30 de ani, din Craiova, a primit astăzi mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce ieri a fost reţinut de poliţişti pentru mai multe falsuri. Bărbatul, care nu avea ocupaţie, dar avea antecedente penale pentru infracţiuni de natură judiciară, a constituit un grup criminal organizat din care mai făceau parte Olaru Dan Ionuţ, zis Mole, de 24 de ani, din Craiova, Radu Florin Daniel, de 27 de ani, din Teasc, şi alţii. Ieri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Dolj, S.I.I.P.I. Dolj şi jandarmilor din cadrul I.J.J. Dolj, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat un număr de 15 descinderi domiciliare pe raza judeţului Dolj şi a municipiului Craiova, la locuinţele mai multor persoane despre care existau informaţii că sunt implicate în săvârşirea de contrafaceri de înscrisuri oficiale (cărţi de identitate, permise de conducere auto, paşapoarte, procuri auto, cărţi de identitate auto, asigurări auto şi medicale), ocazie cu care au fost reţinuţi 11 învinuiţi.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii B.C.C.O. Craiova a rezultat faptul că în perioada ianuarie 2007-decembrie 2008 Ionuţ Marian Dumitru a falsificat documente de legitimare şi identificare, contracte şi diverse acte utilizate de către instituţiile statului pentru deschiderea de conturi bancare în străinătate, iar ceilalţi membri ai grupului infracţional organizat au avut rolul de a găsi persoane interesate în obţinerea documentelor contrafăcute, în schimbul diferitelor sume de bani.

Totodată, din cercetările întreprinse s-a stabilit faptul că membrii grupului infracţional organizat, au obţinut în mod ilicit diverse sume de bani în valoare totală de circa 50.000 de euro.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele: 15 cărţi de identitate contrafăcute, 9 permise de conducere contrafăcute, un paşaport contrafăcut, peste 70 de procuri auto, cărţi de identitate auto, asigurări auto şi de sănătate, cinci laptop-uri, o unitate centrală de calculator, patru hard-disk-uri, 30 suporţi optici de memorie tip CD şi DVD, un laminator profesional (plastificator) utilizat la plastifierea documentelor de identitate, două imprimante multifucţionale performante, hârtie specială şi hârtie fotografică.

În sarcina inculpaţilor s-a reţinut săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte prevăzite şi pedepsite de articolul 7, punctul 1 din Legea nr. 39/2003- privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, articolul 42, punctele 1 şi 2 din Legea nr. 161/2003, articolul 288, alineatul 1 combinat cu alineatul 3 Cod penal şi articolul 290, alineat 1 din Codul penal.

Cercetările se continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU